Zonnepanelen Midden-Delfland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Midden-Delfland? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Met zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl lees jij veelzijdige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Midden-Delfland!

zonnepanelen installateur 2636
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Midden-Delfland juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.middendelfland.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Midden-Delfland. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Midden-Delfland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Midden-Delfland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Midden-Delfland kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5425), dan loopt dit al op tot €1139,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 650.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Midden-Delfland schommelen tussen de €5400 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in circa 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (tarief juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Midden-Delfland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3650 – €4225€410
2275013€5275 – €5725€600
3359014€6075 – €6050€850
4410017€6375 – €6700€950
5460019€7050 – €7250€990
6494023€7450 – €7950€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Midden-Delfland tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Midden-Delfland bedraagt 3170 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Midden-Delfland?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-midden-delfland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Midden-Delfland vergelijken? Geholpen door onderstaande tips heb jij in enkele stappen een erkende aanbieder in je postcoderoos. Diverse bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Midden-Delfland.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificering (zoals Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Delfland.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Midden-Delfland op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Schipluiden, Maasland)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2636).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente