Zonnepanelen Zevenhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Zevenhuizen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van deze pagina doorzoek jij praktische tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Zevenhuizen!

zonnepanelen installateur 2761
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zevenhuizen juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.zuidplas.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Zuidplas. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Zuidplas zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zevenhuizen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zevenhuizen kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan bedraagt dit al €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zevenhuizen liggen tussen om en nabij de €4800 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €630 (vergoeding juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zevenhuizen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119408€3575 – €4200€410
2289012€5050 – €5650€625
3328016€5950 – €6200€875
4394018€6375 – €6700€930
5456019€6950 – €7225€980
6512023€7475 – €8200€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Zevenhuizen bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zevenhuizen bedraagt 3240 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Zevenhuizen?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zevenhuizen

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zevenhuizen vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs kies jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakspecialist in jouw omgeving. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zevenhuizen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Zuidplas.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zevenhuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 2760, 2761, 9354).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!