Zonnepanelen Pijnacker-Nootdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Pijnacker-Nootdorp? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Door zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij omvangrijke adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Pijnacker-Nootdorp!

zonnepanelen installateur 2641
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pijnacker-Nootdorp juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.pijnacker-nootdorp.nl tref jij de spelregels in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Pijnacker-Nootdorp
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Pijnacker-Nootdorp bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan profiteer je al van een korting van €1186,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij een half miljoen consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Pijnacker-Nootdorp schommelen tussen de €5100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je al snel €679,5 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Pijnacker-Nootdorp bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119506€3425 – €4375€410
2282013€5200 – €5800€600
3331014€5900 – €6050€875
4403016€6400 – €6700€920
5458019€7075 – €7150€980
6509021€7425 – €8000€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Pijnacker-Nootdorp ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pijnacker-Nootdorp bedraagt 3190 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Pijnacker-Nootdorp?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pijnacker-nootdorp

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Pijnacker-Nootdorp vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een uitmuntende aanbieder in je woonplaats. De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Pijnacker-Nootdorp.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Pijnacker-Nootdorp op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw)? Dan mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 2640, 2641, 2642, 2643).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente