Zonnepanelen Moerkapelle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Moerkapelle? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je omvangrijke toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Moerkapelle!

zonnepanelen installateur 2751
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2751
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Moerkapelle februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.zuidplas.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Zuidplas. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens noemen we de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Zuidplas zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Moerkapelle
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Moerkapelle zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5675), dan is het belastingvoordeel al €1191,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,055 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 800.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Moerkapelle fluctueren tussen de €4200 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2790 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €627,75 (prijspeil februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Moerkapelle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3700 – €4400€440
2283012€5075 – €5650€525
3360016€5900 – €6050€800
4381016€6350 – €6675€940
5431019€7050 – €7250€970
6513023€7475 – €7925€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Moerkapelle check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moerkapelle is 3240 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Moerkapelle?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-moerkapelle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Moerkapelle vergelijken? Door middel van onderstaande tips tref jij moeiteloos een goede installateur in je postcodegebied. Diverse leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het soort huis. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Moerkapelle.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zuidplas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Moerkapelle op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2750, 2751, 2752).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!