Zonnepanelen Moordrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Moordrecht? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van deze pagina tref jij uitgebreide raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Moordrecht!

zonnepanelen installateur 2811
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Moordrecht juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.zuidplas.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Zuidplas. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts is er ook een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Zuidplas zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Moordrecht
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Moordrecht kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5750), dan loopt dit al op tot €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Zo’n 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Moordrecht liggen tussen om en nabij de €4500 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €634,5 (tarief juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Moordrecht bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3625 – €4250€440
2307011€5275 – €5825€575
3339014€5975 – €6225€875
4395018€6375 – €6675€890
5450019€7075 – €7175€1010
6514023€7475 – €8100€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Moordrecht bekijk jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moordrecht bedraagt 3240 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Moordrecht?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-moordrecht

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Moordrecht vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind jij binnen enkele minuten een betrouwbare expert in je postcoderoos. Verscheidene aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort woning. Het type dak (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Moordrecht.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zuidplas.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Moordrecht op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal project (Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 2761, 2811, 2840, 2841, 2913).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!