Zonnepanelen Nieuwerkerk aan den IJssel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze pagina vind jij omvangrijke info aangaande zonnepanelen kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel!

zonnepanelen installateur 2910
 • Een lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2910
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwerkerk aan den IJssel juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.zuidplas.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Zuidplas. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Zuidplas kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nieuwerkerk aan den IJssel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nieuwerkerk aan den IJssel kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4675), dan is het voordeel al €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 500.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuwerkerk aan den IJssel fluctueren tussen de €4600 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3650 – €4200€410
2271013€5150 – €5850€625
3358014€5900 – €6275€800
4402016€6450 – €6800€880
5469020€6975 – €7250€1030
6498022€7650 – €7850€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Nieuwerkerk aan den IJssel check je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwerkerk aan den IJssel is 3240 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwerkerk-aan-den-ijssel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een professionele aanbieder in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het soort huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Zuidplas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 2761, 2910, 2911, 2912, 2913, 2914).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!