Zonnepanelen Enter kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Enter? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Middels krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website tref jij praktische gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Enter!

zonnepanelen installateur 7468
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7468
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Enter mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.wierden.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Wierden. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Wierden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Enter
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Enter kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5675), dan profiteer je al van een korting van €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 500.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Enter liggen tussen de €4500 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Enter is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3425 – €4250€390
2286012€5250 – €5600€575
3352014€6050 – €6100€875
4398016€6525 – €6675€900
5457019€7000 – €7175€1030
6513022€7650 – €7800€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Enter tref je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Enter is 3470 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Enter?

Tijdens de montage van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-enter

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Enter vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt heb je vandaag nog een deskundige aanbieder in de regio. Verscheidene installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Enter.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Wierden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Enter op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7468).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!