Zonnepanelen Zuna kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Zuna? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker tref jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zuna!

zonnepanelen installateur 7466
 • Lagere maandlasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7466
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuna mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.wierden.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Wierden. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Wierden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Zuna
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zuna zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan bedraagt dit al €1186,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 600.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zuna zitten vaak tussen de €5200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €650,25 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Zuna kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3650 – €4500€420
2290011€5175 – €5650€650
3360015€5900 – €6050€750
4412016€6300 – €6725€940
5434019€6925 – €7225€1010
6510022€7625 – €8125€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zuna check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuna is 3470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Zuna?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuna

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Zuna vergelijken? Door onze stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een betrouwbare vakman in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan goedzonnepanelen advies in Zuna.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Wierden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zuna op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 7466).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!