Zonnepanelen Hoge Hexel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Hoge Hexel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Via de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hoge Hexel!

zonnepanelen installateur 7645
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7645
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoge Hexel mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.wierden.nl check jij de spelregels in de gemeente Wierden. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Wierden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hoge Hexel
Direct zonnepanelen bestellen? In Hoge Hexel zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan is het voordeel al €1071. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hoge Hexel komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €627,75 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hoge Hexel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3700 – €4475€440
2296013€5250 – €5800€625
3333016€5900 – €6075€750
4385018€6550 – €6725€880
5459020€6950 – €7275€1010
6509022€7700 – €7850€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Hoge Hexel bekijk je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoge Hexel bedraagt 3470 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Hoge Hexel?

Voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoge-hexel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Hoge Hexel vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind jij in een zeer korte periode een goede specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de adviseurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Hoge Hexel.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Wierden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoge Hexel op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 7641, 7645).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!