Zonnepanelen Notter kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Notter? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze tool ontdek je handige raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Notter!

zonnepanelen installateur 7642
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7642
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Notter mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.wierden.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Wierden. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Wierden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Notter
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Notter zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5075), dan pak je al €1065,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 600.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Notter fluctueren tussen de €4500 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of NLE betaal je hiervoor wel €625,5 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Notter bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3575 – €4375€410
2290011€5025 – €5750€525
3324015€6050 – €6025€725
4381017€6400 – €6600€890
5437019€7075 – €7300€960
6513021€7600 – €7950€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Notter ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Notter is 3470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Notter?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-notter

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Notter vergelijken? Met het onderstaande stappenplan tref je in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Notter.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Wierden.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Notter op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7467, 7642).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!