Zonnepanelen Berg en Terblijt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Berg en Terblijt? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze website lees je actuele informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Berg en Terblijt!

zonnepanelen installateur 6325
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6325
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berg en Terblijt mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.valkenburg.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Berg en Terblijt
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Berg en Terblijt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een interessante rente een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5375), dan pak je al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 500.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Berg en Terblijt komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert circa 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €609,75 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Berg en Terblijt kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3525 – €4325€440
2282011€5200 – €5625€650
3325014€6100 – €6075€850
4381017€6550 – €6725€890
5433019€6900 – €7225€970
6490022€7600 – €7925€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Berg en Terblijt ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berg en Terblijt bedraagt 2940 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Berg en Terblijt?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berg-en-terblijt

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Berg en Terblijt vergelijken? Met het advies hieronder tref jij binnen enkele minuten een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. Tal van specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Berg en Terblijt.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Valkenburg aan de Geul.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Berg en Terblijt op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6325).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!