Zonnepanelen Schin op Geul kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Schin op Geul? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Via innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze pagina ontdek jij praktische details m.b.t. zonnepanelen kopen in Schin op Geul!

zonnepanelen installateur 6305
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6305
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schin op Geul mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.valkenburg.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Schin op Geul
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Schin op Geul kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5275), dan pak je al €1107,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Schin op Geul liggen tussen om en nabij de €5100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €693 (onkosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Schin op Geul bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3600 – €4425€390
2277012€5200 – €5825€500
3329014€6025 – €6025€850
4400017€6400 – €6850€910
5435019€6950 – €7125€990
6494022€7600 – €8200€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Schin op Geul tref je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schin op Geul is 2940 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Schin op Geul?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schin-op-geul

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Schin op Geul vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref jij vandaag nog een betrouwbare expert in je woonplaats. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Definieer het type woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Schin op Geul.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Valkenburg aan de Geul.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Schin op Geul op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 6305).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!