Zonnepanelen Walem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Walem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze vergelijker lees je accurate tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Walem!

zonnepanelen installateur 6342
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Walem mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.valkenburg.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde is er nog een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Walem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Walem zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan is het belastingvoordeel al €1144,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Walem liggen tussen om en nabij de €4900 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron betaal je al snel €616,5 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Walem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121008€3500 – €4475€420
2294012€5125 – €5625€675
3353015€6025 – €6075€700
4412018€6350 – €6850€880
5451019€6900 – €7200€990
6508021€7500 – €7875€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Walem ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Walem bedraagt 2940 kWh. Dit staat voor zo’n 11 panelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Walem?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-walem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Walem vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een goede leverancier in de regio. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Walem.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Valkenburg aan de Geul.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Walem op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6341, 6342).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!