Zonnepanelen Onstwedde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Onstwedde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze website vind jij veelzijdige details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Onstwedde!

zonnepanelen installateur 9591
 • Snelle terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9591
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Onstwedde augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.stadskanaal.nl check je de spelregels in de gemeente Stadskanaal. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Stadskanaal zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Onstwedde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Onstwedde zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan is het voordeel al €1165,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Onstwedde komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (onkosten augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Onstwedde kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3475 – €4400€390
2306012€5175 – €5725€675
3337014€5925 – €6200€850
4408016€6550 – €6850€930
5442020€7050 – €7250€1030
6482021€7550 – €7900€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Onstwedde zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onstwedde bedraagt 2880 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Onstwedde?

Voor panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-onstwedde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Onstwedde vergelijken? Met onze stappenplan heb je in korte tijd een uitmuntende leverancier in de buurt. Tal van bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het type woning. Het type woning (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Onstwedde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Stadskanaal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Onstwedde op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9591).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!