Zonnepanelen Musselkanaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Musselkanaal? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl check jij handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Musselkanaal!

zonnepanelen installateur 9581
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9581
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Musselkanaal mei 2023

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.stadskanaal.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Stadskanaal. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Stadskanaal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Musselkanaal
Direct zonnepanelen bestellen? In Musselkanaal zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5475), dan profiteer je al van een korting van €1149,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Musselkanaal liggen tussen de €5200 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Nuon betaal je al snel €670,5 (vergoeding mei 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Musselkanaal kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119507€3575 – €4475€440
2271013€5050 – €5850€550
3321014€5950 – €6200€700
4384016€6500 – €6850€950
5450020€6975 – €7150€970
6504022€7450 – €8150€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Musselkanaal achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Musselkanaal bedraagt 2880 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 panelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Musselkanaal?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-musselkanaal

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Musselkanaal vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb je vandaag nog een deskundige leverancier in je postcodegebied. De meeste monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Musselkanaal.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Stadskanaal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Musselkanaal op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9580, 9581).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!