Zonnepanelen Mussel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Mussel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze website vind jij actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Mussel!

zonnepanelen installateur 9584
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9584
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mussel oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.stadskanaal.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Stadskanaal. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Stadskanaal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Mussel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Mussel bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan bedraagt dit al €1155. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Meer dan een half miljoen huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Mussel zitten vaak tussen de €5100 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert circa 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio betaal je al snel €672,75 (tarief oktober 2023). Met goedkope zonnepanelen in Mussel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3450 – €4400€440
2271012€5300 – €5725€525
3355014€6025 – €6175€700
4382017€6475 – €6750€880
5447019€7100 – €7250€1000
6488022€7450 – €8050€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Mussel bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mussel is 2880 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Mussel?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mussel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Mussel vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in jouw streek. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Mussel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Stadskanaal.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mussel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9584).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!