Zonnepanelen Vledderveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Vledderveen? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door zonnepanelenrevolutie.nl lees jij uitgebreide adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Vledderveen!

zonnepanelen installateur 9585
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9585
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vledderveen oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.stadskanaal.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Stadskanaal. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Stadskanaal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Vledderveen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vledderveen kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan is jouw winst al €1160,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vledderveen liggen tussen om en nabij de €4600 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675 (tarieven oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vledderveen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3425 – €4300€410
2272011€5175 – €5825€600
3342016€6000 – €6225€750
4381017€6550 – €6650€900
5467019€7100 – €7200€970
6496021€7575 – €8200€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Vledderveen ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vledderveen is 2880 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Vledderveen?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vledderveen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vledderveen vergelijken? Met het advies hieronder vind je in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in je postcoderoos. De meeste aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het soort huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Vledderveen.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Stadskanaal.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vledderveen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal project (Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9585).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!