Zonnepanelen Wouwse Plantage kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wouwse Plantage? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van deze pagina ontdek je bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Wouwse Plantage!

zonnepanelen installateur 4725
 • Een kleiner energiecontract.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wouwse Plantage mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.roosendaal.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Roosendaal. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Ook noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Roosendaal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wouwse Plantage
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wouwse Plantage kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5725), dan pak je al €1202,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 600.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wouwse Plantage liggen tussen om en nabij de €5000 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Wouwse Plantage kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3675 – €4400€430
2293012€5250 – €5875€675
3326014€6100 – €6250€850
4396017€6375 – €6725€910
5458019€7100 – €7250€1000
6484021€7475 – €7950€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Wouwse Plantage achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wouwse Plantage is 2990 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wouwse Plantage?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wouwse-plantage

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wouwse Plantage vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind jij in enkele stappen een erkende expert in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Wouwse Plantage.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Roosendaal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wouwse Plantage op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal project (Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4725).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!