Zonnepanelen Wouw kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wouw? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via zonnepanelenrevolutie.nl vind jij uitgebreide aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Wouw!

zonnepanelen installateur 4724
 • Minder betalen voor stroom.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4724
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wouw april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.roosendaal.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Roosendaal. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Roosendaal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Wouw
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wouw kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan bedraagt dit al €1191,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij een half miljoen consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wouw variëren tussen de €4300 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (prijs april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wouw kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3475 – €4250€400
2306013€5275 – €5725€625
3347014€6075 – €6075€700
4403018€6525 – €6725€880
5431020€6900 – €7275€990
6505023€7675 – €7850€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wouw bekijk jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wouw is 2990 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Wouw?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wouw

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wouw vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies je zonder problemen een erkende vakspecialist in jouw streek. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Wouw.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Roosendaal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wouw op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een regionaal project (Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 4724).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!