Zonnepanelen Nispen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Nispen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk jij samengestelde gegevens over zonnepanelen kopen in Nispen!

zonnepanelen installateur 4725
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nispen juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.roosendaal.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Roosendaal. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Roosendaal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nispen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nispen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5700), dan bedraagt dit al €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa een half miljoen huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nispen liggen tussen om en nabij de €4200 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2820 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of NLE betaal je al snel €634,5 (prijs juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Nispen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3700 – €4450€390
2299011€5300 – €5850€575
3322015€5950 – €6025€850
4383018€6325 – €6800€920
5468019€6925 – €7225€1020
6509022€7550 – €7975€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nispen achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nispen bedraagt 2990 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Nispen?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nispen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nispen vergelijken? Middels het advies hieronder zoek jij in enkele stappen een professionele vakman in je postcodegebied. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Nispen.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Roosendaal.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nispen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal zonne-energie project (Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage)? Dan kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4709, 4725).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!