Zonnepanelen Heerle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Heerle? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze vergelijker check jij praktische details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Heerle!

zonnepanelen installateur 4726
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4726
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heerle april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.roosendaal.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Roosendaal. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Roosendaal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Heerle
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Heerle kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5750), dan bedraagt dit al €1207,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Meer dan een half miljoen gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Heerle liggen tussen om en nabij de €4400 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of NLE betaal je hiervoor wel €639 (prijs april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Heerle bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3425 – €4250€400
2287012€5200 – €5600€550
3333016€6075 – €6100€700
4413018€6375 – €6725€890
5463020€7000 – €7275€1030
6491022€7500 – €8200€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Heerle check je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heerle is 2990 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Heerle?

Tijdens de montage van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heerle

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Heerle vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb jij in korte tijd een deskundige vakman in de regio. Tal van aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf duidelijk de woning. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman biedt zo interessant zonnepanelen advies in Heerle.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Roosendaal.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heerle op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4726).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!