Zonnepanelen Moerstraten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Moerstraten? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Door de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze tool check jij handige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Moerstraten!

zonnepanelen installateur 4727
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4727
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Moerstraten april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.roosendaal.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Roosendaal. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Roosendaal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Moerstraten
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Moerstraten zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5775), dan pak je al €1212,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Meer dan 500.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Moerstraten komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €641,25 (tarieven april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Moerstraten kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120508€3575 – €4450€430
2282013€5250 – €5800€625
3352015€6000 – €6100€800
4411017€6425 – €6775€910
5447019€7100 – €7225€1030
6507023€7625 – €7925€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Moerstraten tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moerstraten is 2990 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Moerstraten?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-moerstraten

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Moerstraten vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk jij zonder problemen een uitmuntende specialist in je postcodegebied. Sommige installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Moerstraten.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Roosendaal.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Moerstraten op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage)? Dan mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4614, 4727).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!