Zonnepanelen Simpelveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Simpelveld? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij uitgebreide adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Simpelveld!

zonnepanelen installateur 6369
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6369
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Simpelveld juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.simpelveld.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Simpelveld. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Simpelveld kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Simpelveld
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Simpelveld kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5375), dan is het voordeel al €1128,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 550.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Simpelveld schommelen tussen de €4100 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €639 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Simpelveld bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3475 – €4450€410
2292011€5125 – €5900€675
3350015€6100 – €6150€850
4409017€6325 – €6700€930
5456019€6950 – €7150€1010
6490023€7400 – €8025€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Simpelveld bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Simpelveld bedraagt 2990 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Simpelveld?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-simpelveld

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Simpelveld vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vind je in een zeer korte periode een uitmuntende specialist in je postcoderoos. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het type woning. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Simpelveld.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Vandaar is het duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Simpelveld.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Simpelveld op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over een project in je eigen buurt (Simpelveld, Bocholtz)? Dan kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6369).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente