Zonnepanelen Bingelrade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Bingelrade? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met deze pagina tref je handige info over zonnepanelen kopen in Bingelrade!

zonnepanelen installateur 6456
 • Een kleiner energiecontract.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6456
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bingelrade juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.onderbanken.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Onderbanken. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Onderbanken kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Bingelrade
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bingelrade zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 800.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bingelrade komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €643,5 (tarief juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bingelrade is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120707€3675 – €4450€380
2270011€5300 – €5675€550
3356014€5975 – €6075€825
4398017€6425 – €6650€930
5468019€6950 – €7175€1000
6501021€7500 – €7975€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Bingelrade lees jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bingelrade bedraagt 3440 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Bingelrade?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bingelrade

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bingelrade vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vind jij snel en eenvoudig een goede installateur in je postcodegebied. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan erkend zonnepanelen advies in Bingelrade.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Onderbanken.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bingelrade op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Onderbanken)? Dan mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6456).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!