Zonnepanelen Landgraaf kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Landgraaf? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Door middel van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze pagina lees je actuele info aangaande zonnepanelen kopen in Landgraaf!

zonnepanelen installateur 6371
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
Postcode6371
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Landgraaf juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.landgraaf.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Landgraaf. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Landgraaf zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Landgraaf
Direct zonnepanelen bestellen? In Landgraaf kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is het belastingvoordeel al €1060,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 750.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Landgraaf fluctueren tussen de €4600 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €609,75 (tarief juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Landgraaf kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3625 – €4275€440
2294012€5175 – €5650€650
3350015€5975 – €6150€825
4404017€6450 – €6675€910
5434020€7025 – €7200€1010
6506022€7600 – €8150€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Landgraaf ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Landgraaf is 2950 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Landgraaf?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-landgraaf

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Landgraaf vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs heb jij zonder problemen een uitstekende vakman in je postcodegebied. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo goedzonnepanelen advies in Landgraaf.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Landgraaf.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Landgraaf op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Schaesberg, Nieuwenhagen, Ubach over Worms)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 6370, 6371, 6372, 6373, 6374).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!