Zonnepanelen Voerendaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Voerendaal? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze website check je actuele details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Voerendaal!

zonnepanelen installateur 6367
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6367
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Voerendaal mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.voerendaal.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Voerendaal. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Voerendaal zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Voerendaal
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Voerendaal kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan is het belastingvoordeel al €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 600.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Voerendaal fluctueren tussen de €4400 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen resulteert in plusminus 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €654,75 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Voerendaal kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3500 – €4400€400
2294012€5300 – €5900€575
3327014€6100 – €6150€800
4384016€6350 – €6825€890
5459019€7050 – €7250€1030
6497023€7600 – €7825€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Voerendaal tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voerendaal bedraagt 3270 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Voerendaal?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-voerendaal

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Voerendaal vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten zoek jij in een zeer korte periode een deskundige vakspecialist in je postcoderoos. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer het soort woning. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Voerendaal.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Voerendaal.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Voerendaal op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6312, 6367).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente