Zonnepanelen Schinveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Schinveld? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je toepasbare tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Schinveld!

zonnepanelen installateur 6451
 • Lagere maandlasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6451
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schinveld mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.onderbanken.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Onderbanken. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Onderbanken kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Schinveld
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Schinveld kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5700), dan is jouw winst al €1197. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 500.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Schinveld liggen tussen om en nabij de €4200 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Schinveld bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3475 – €4450€410
2295013€5150 – €5625€575
3356015€6025 – €6100€825
4402018€6375 – €6675€900
5457020€7025 – €7300€970
6497021€7500 – €7800€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Schinveld vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schinveld is 3440 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Schinveld?

Voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schinveld

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Schinveld vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan heb je moeiteloos een goede expert in de regio. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Schinveld.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Onderbanken.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schinveld op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Onderbanken)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 6450, 6451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!