Zonnepanelen Merkelbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Merkelbeek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker check je actuele informatie aangaande zonnepanelen kopen in Merkelbeek!

zonnepanelen installateur 6447
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6447
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Merkelbeek mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.onderbanken.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Onderbanken. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Ook bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Onderbanken zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Merkelbeek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Merkelbeek kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan is het voordeel al €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 800.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Merkelbeek zitten vaak tussen de €4200 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €636,75 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Merkelbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3525 – €4500€390
2275011€5125 – €5650€550
3334016€6100 – €6125€825
4413017€6300 – €6600€930
5450019€7100 – €7250€970
6485021€7600 – €8000€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Merkelbeek lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Merkelbeek is 3440 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Merkelbeek?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-merkelbeek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Merkelbeek vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een erkende monteur in jouw omgeving. Veel bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Merkelbeek.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Onderbanken.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Merkelbeek op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Onderbanken)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6447).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!