Zonnepanelen Jabeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Jabeek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze pagina lees je bruikbare tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Jabeek!

zonnepanelen installateur 6454
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6454
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jabeek mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.onderbanken.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Onderbanken. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Onderbanken zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Jabeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Jabeek zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5725), dan loopt dit al op tot €1202,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 750.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Jabeek fluctueren tussen de €4200 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen resulteert in grofweg 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €641,25 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Jabeek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3400 – €4250€430
2307012€5175 – €5600€550
3347016€6075 – €6025€750
4402018€6475 – €6675€950
5462020€7100 – €7225€980
6516023€7425 – €8175€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Jabeek check jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jabeek is 3440 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Jabeek?

Voor zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jabeek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Jabeek vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt heb je snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Jabeek.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier is het helder hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Onderbanken.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Jabeek op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Onderbanken)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 6454).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!