Zonnepanelen Nederweert-Eind kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Nederweert-Eind? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Met het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met zonnepanelenrevolutie.nl lees jij bruikbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nederweert-Eind!

zonnepanelen installateur 6034
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6034
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nederweert-Eind mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.nederweert.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Nederweert. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Nederweert zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nederweert-Eind
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nederweert-Eind zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nederweert-Eind fluctueren tussen de €4400 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €693 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Nederweert-Eind kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3525 – €4250€380
2298012€5275 – €5900€650
3357014€5975 – €6200€775
4400018€6550 – €6775€900
5453020€7000 – €7300€1010
6515023€7475 – €8075€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Nederweert-Eind bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederweert-Eind bedraagt 3670 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Nederweert-Eind?

Puur voor PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nederweert-eind

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nederweert-Eind vergelijken? Middels onderstaande tips tref jij in een zeer korte periode een erkende leverancier in je postcoderoos. Tal van monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Nederweert-Eind.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Nederweert.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nederweert-Eind op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6034).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!