Zonnepanelen Leveroy kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Leveroy? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze pagina vind jij uitgebreide tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Leveroy!

zonnepanelen installateur 6092
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6092
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leveroy mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.nederweert.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Nederweert. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Nederweert is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Leveroy
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Leveroy bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5075), dan is jouw winst al €1065,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Grofweg 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Leveroy zitten vaak tussen de €5100 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Vandebron betaal je al snel €648 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Leveroy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3625 – €4375€440
2275013€5125 – €5675€600
3321014€5950 – €6075€700
4415016€6325 – €6625€940
5465019€6900 – €7225€1030
6485023€7525 – €8150€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Leveroy lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leveroy bedraagt 3670 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Leveroy?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leveroy

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Leveroy vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan heb jij binnen enkele minuten een uitstekende specialist in je postcoderoos. Verschillende specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Leveroy.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Nederweert.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leveroy op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal project (Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 6091, 6092).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!