Zonnepanelen Ospel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Ospel? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze tool check jij veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ospel!

zonnepanelen installateur 6035
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6035
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ospel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.nederweert.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Nederweert. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Ook is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Nederweert kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Ospel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ospel kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5900), dan bedraagt dit al €1239. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 750.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ospel variëren tussen de €4200 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op circa 3090 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €695,25 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ospel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3450 – €4225€390
2310013€5025 – €5775€675
3327015€5925 – €6275€875
4397017€6500 – €6825€910
5454020€6950 – €7125€990
6510023€7575 – €7925€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Ospel lees jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ospel is 3670 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de bewoners prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Ospel?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ospel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ospel vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten tref je vandaag nog een uitstekende installateur in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Ospel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Nederweert.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ospel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 6035).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!