Zonnepanelen Lopik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Lopik? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Via een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze website doorzoek jij uitgebreide informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lopik!

zonnepanelen installateur 3411
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lopik juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.lopik.nl tref je de spelregels in de gemeente Lopik. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Lopik is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Lopik
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Lopik kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan is het voordeel al €1097,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Circa 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lopik fluctueren tussen de €5400 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €614,25 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Lopik kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3550 – €4250€410
2299012€5300 – €5900€650
3356016€5925 – €6250€850
4416016€6400 – €6825€890
5459019€7000 – €7275€960
6505021€7475 – €8125€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Lopik check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lopik is 3550 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Lopik?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lopik

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Lopik vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vind jij vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in je postcoderoos. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het soort woning (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Lopik.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Lopik.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lopik op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Lopik, Benschop en Polsbroek)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 3410, 3411).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente