Zonnepanelen Lopikerkapel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Lopikerkapel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze website lees je waardevolle tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Lopikerkapel!

zonnepanelen installateur 3412
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3412
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lopikerkapel april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.lopik.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lopik. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Lopik kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Lopikerkapel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lopikerkapel kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5200), dan loopt dit al op tot €1092. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 800.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lopikerkapel zitten vaak tussen de €4300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €639 (prijs april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Lopikerkapel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3450 – €4500€430
2270012€5050 – €5600€575
3338016€6100 – €6200€700
4415017€6475 – €6825€920
5463019€6950 – €7225€980
6516022€7525 – €7850€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Lopikerkapel achterhaal je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lopikerkapel is 3550 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Lopikerkapel?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lopikerkapel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lopikerkapel vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind jij snel en eenvoudig een goede vakman in de regio. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Lopikerkapel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar check ook certificering (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Lopik.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lopikerkapel op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Lopik, Benschop en Polsbroek)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 3412).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!