Zonnepanelen Polsbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Polsbroek? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Via het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze website ontdek je veelzijdige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Polsbroek!

zonnepanelen installateur 3415
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3415
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Polsbroek juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.lopik.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Lopik. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Lopik kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Polsbroek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Polsbroek kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5250), dan is het belastingvoordeel al €1102,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 550.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Polsbroek fluctueren tussen de €4600 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pakweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (kosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Polsbroek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119806€3550 – €4275€410
2293012€5100 – €5800€500
3331014€5900 – €6100€700
4420016€6375 – €6650€920
5467019€6950 – €7225€990
6494022€7600 – €8125€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Polsbroek ontdek je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Polsbroek bedraagt 3550 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Polsbroek?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-polsbroek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Polsbroek vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb jij binnen enkele minuten een goede specialist in jouw omgeving. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het soort huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Polsbroek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, tel. nr. en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Lopik.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Polsbroek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Lopik, Benschop en Polsbroek)? Dan mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3415).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!