Zonnepanelen Jaarsveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Jaarsveld? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Door de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenrevolutie.nl lees jij actuele gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Jaarsveld!

zonnepanelen installateur 3413
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3413
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jaarsveld juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.lopik.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Lopik. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Lopik kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Jaarsveld
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Jaarsveld kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Jaarsveld fluctueren tussen de €4600 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of NLE betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Jaarsveld kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3450 – €4275€420
2299012€5150 – €5850€550
3340016€5950 – €6075€725
4414016€6425 – €6600€920
5435019€6925 – €7275€1020
6498022€7450 – €8050€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Jaarsveld tref je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jaarsveld is 3550 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Jaarsveld?

Bij het installeren van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jaarsveld

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Jaarsveld vergelijken? Middels tips van onze adviseurs heb jij snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in je postcoderoos. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Jaarsveld.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Lopik.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Jaarsveld op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal project (Lopik, Benschop en Polsbroek)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3413).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!