Zonnepanelen Benschop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Benschop? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. D.m.v. krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van deze pagina check jij toepasbare aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Benschop!

zonnepanelen installateur 3411
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Benschop juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.lopik.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Lopik. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Lopik zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Benschop
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Benschop bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens heel voordelig een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5175), dan bedraagt dit al €1086,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,06 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 600.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Benschop schommelen tussen de €4300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2830 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Benschop bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3625 – €4275€390
2286012€5200 – €5725€575
3354016€6050 – €6025€775
4385018€6475 – €6625€880
5470019€7075 – €7225€980
6514021€7500 – €8200€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Benschop lees jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Benschop is 3550 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Benschop?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-benschop

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Benschop vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten zoek je snel en eenvoudig een erkende vakman in je woonplaats. Veel leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Benschop.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Lopik.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Benschop op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Lopik, Benschop en Polsbroek)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3405, 3411).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!