Zonnepanelen IJsselstein kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in IJsselstein? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl lees jij actuele gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in IJsselstein!

zonnepanelen installateur 3401
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Postcode3401
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen IJsselstein juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.ijsselstein.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente IJsselstein. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente IJsselstein is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in IJsselstein
Op krediet zonnepanelen bestellen? In IJsselstein bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in IJsselstein liggen tussen om en nabij de €5400 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €609,75 (tarief juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in IJsselstein kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3575 – €4450€410
2286012€5000 – €5725€625
3325015€5950 – €6025€775
4405016€6350 – €6600€920
5469019€7025 – €7125€960
6520022€7550 – €8175€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck IJsselstein zie je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in IJsselstein bedraagt 3150 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in IJsselstein?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ijsselstein

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in IJsselstein vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vind je moeiteloos een deskundige installateur in de regio. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de aard van de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in IJsselstein.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op die manier is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs uit de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente IJsselstein.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in IJsselstein op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal project (IJsselstein)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!