Zonnepanelen Midwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Midwolde? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Aan de hand van krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze tool check jij veelzijdige toelichtingen over zonnepanelen kopen in Midwolde!

zonnepanelen installateur 9355
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9355
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Midwolde oktober 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.leek.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Leek. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts is er ook een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Leek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Midwolde
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Midwolde zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan is het voordeel al €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 700.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Midwolde komen doorgaans uit tussen de €4500 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €627,75 (tarieven oktober 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Midwolde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3450 – €4350€380
2307011€5025 – €5700€575
3358014€6050 – €6075€850
4407018€6500 – €6775€930
5462020€6925 – €7175€990
6505021€7700 – €7875€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Midwolde check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Midwolde bedraagt 3070 kWh. Dit staat voor circa 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Midwolde?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-midwolde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Midwolde vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een professionele leverancier in je woonplaats. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Midwolde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Leek.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Midwolde op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van panelen in de buurt (Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9355).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!