Zonnepanelen Enumatil kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Enumatil? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Enumatil!

zonnepanelen installateur 9812
 • Een lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9812
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Enumatil mei 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.leek.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leek. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Voorts is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Leek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Enumatil
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Enumatil kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4800), dan is jouw winst al €1008. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus 800.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Enumatil liggen tussen om en nabij de €5400 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pakweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (vergoeding mei 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Enumatil kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3700 – €4325€420
2301011€5250 – €5650€675
3334014€5950 – €6150€800
4397018€6375 – €6675€940
5469020€6925 – €7175€990
6497021€7675 – €8125€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Enumatil tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Enumatil is 3070 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Enumatil?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-enumatil

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Enumatil vergelijken? Met onze stappenplan kies je zonder problemen een erkende aanbieder in de regio. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type huis. Het soort huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Enumatil.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van vakmannen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leek.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Enumatil op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9811, 9812).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!