Zonnepanelen Tolbert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Tolbert? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door deze pagina vind je samengestelde tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Tolbert!

zonnepanelen installateur 9356
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9356
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tolbert maart 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.leek.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leek. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Leek is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Tolbert
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Tolbert kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5625), dan loopt dit al op tot €1181,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 600.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Tolbert fluctueren tussen de €5400 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €630 (prijspeil maart 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Tolbert kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119006€3450 – €4300€400
2285013€5225 – €5650€650
3321014€6050 – €6225€825
4383018€6300 – €6850€950
5457020€7100 – €7225€1030
6520022€7525 – €7975€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Tolbert check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tolbert bedraagt 3070 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Tolbert?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tolbert

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tolbert vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan kies je in enkele stappen een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Tolbert.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leek.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tolbert op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9356).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!