Zonnepanelen Lettelbert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lettelbert? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze tool check jij accurate details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lettelbert!

zonnepanelen installateur 9827
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9827
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lettelbert maart 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.leek.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leek. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Leek zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Lettelbert
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lettelbert kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2023. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lettelbert liggen tussen de €5000 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in grofweg 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Pure Energie betaal je hiervoor wel €672,75 (vergoeding maart 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Lettelbert kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3425 – €4350€390
2293013€5125 – €5700€650
3341016€5925 – €6100€700
4415017€6525 – €6600€890
5463019€7000 – €7250€990
6492023€7475 – €7975€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Lettelbert ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lettelbert bedraagt 3070 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Lettelbert?

Bij het installeren van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lettelbert

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Lettelbert vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een professionele aanbieder in de regio. Verscheidene installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Lettelbert.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Leek.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lettelbert op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 9827).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!