Zonnepanelen Schore kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Schore? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze vergelijker doorzoek jij samengestelde details over zonnepanelen kopen in Schore!

zonnepanelen installateur 4423
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4423
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schore april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.kapelle.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Kapelle. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Kapelle zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Schore
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Schore bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Pakweg 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Schore komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €618,75 (tarief april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Schore bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3575 – €4500€440
2280012€5000 – €5625€525
3347016€5925 – €6100€875
4415018€6325 – €6775€900
5467020€7025 – €7275€1000
6480022€7500 – €8200€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Schore check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schore bedraagt 2800 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de klanten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Schore?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schore

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Schore vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een goede aanbieder in je postcodegebied. Verschillende monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Schore.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Kapelle.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schore op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Kapelle, Wemeldinge, Schore)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4423).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!