Zonnepanelen Wemeldinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Wemeldinge? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Met het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze website tref je uitgebreide details die helpen bij zonnepanelen kopen in Wemeldinge!

zonnepanelen installateur 4424
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4424
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wemeldinge juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.kapelle.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Kapelle. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde is er nog een royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Kapelle is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Wemeldinge
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wemeldinge kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4825), dan loopt dit al op tot €1013,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wemeldinge liggen tussen de €5400 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €621 (kosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wemeldinge kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120907€3600 – €4375€440
2304012€5275 – €5625€550
3330014€5925 – €6200€700
4382016€6525 – €6700€950
5464019€6950 – €7125€1030
6497023€7475 – €7800€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Wemeldinge bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wemeldinge bedraagt 2800 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wemeldinge?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wemeldinge

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wemeldinge vergelijken? Via onderstaande tips heb je moeiteloos een uitstekende aanbieder in je woonplaats. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Wemeldinge.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kapelle.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wemeldinge op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Kapelle, Wemeldinge, Schore)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 4424).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!