Zonnepanelen Kloetinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Kloetinge? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze vergelijker lees je samengestelde raadgeving over zonnepanelen kopen in Kloetinge!

zonnepanelen installateur 4482
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verantwoorde investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4482
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kloetinge juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.kapelle.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kapelle. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Kapelle is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Kloetinge
Direct zonnepanelen bestellen? In Kloetinge bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5350), dan pak je al €1123,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 500.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kloetinge liggen tussen om en nabij de €4400 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €668,25 (prijs juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Kloetinge bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3450 – €4300€400
2308012€5175 – €5825€525
3351016€5925 – €6125€750
4380018€6300 – €6775€940
5435020€7050 – €7275€1000
6504022€7625 – €8100€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Kloetinge vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kloetinge is 2800 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Kloetinge?

Voor het leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kloetinge

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Kloetinge vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een erkende aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kloetinge.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Kapelle.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kloetinge op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Betreft het een regionaal project (Kapelle, Wemeldinge, Schore)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4482).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!