Zonnepanelen Nijverdal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Nijverdal? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze website bekijk je toepasbare details m.b.t. zonnepanelen kopen in Nijverdal!

zonnepanelen installateur 7441
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7441
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijverdal mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.hellendoorn.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hellendoorn. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Hellendoorn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nijverdal
Direct zonnepanelen bestellen? In Nijverdal zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan is het voordeel al €1165,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Zo’n een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nijverdal komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Nijverdal kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3550 – €4325€400
2286013€5175 – €5850€575
3329015€6100 – €6175€825
4408016€6500 – €6700€900
5462020€7025 – €7275€1000
6485023€7550 – €8175€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Nijverdal achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijverdal bedraagt 3210 kWh. Dit staat voor zo’n 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Nijverdal?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijverdal

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Nijverdal vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs heb jij in enkele stappen een goede leverancier in de regio. Sommige leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Nijverdal.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hellendoorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nijverdal op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een project in je eigen buurt (Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7440, 7441, 7442, 7443).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!