Zonnepanelen Haarle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Haarle? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze website lees jij toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Haarle!

zonnepanelen installateur 7448
 • Lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7448
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haarle mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.hellendoorn.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Hellendoorn. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Hellendoorn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Haarle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Haarle kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5575), dan is jouw winst al €1170,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Haarle schommelen tussen de €5300 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert circa 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Haarle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117708€3475 – €4350€410
2281013€5025 – €5775€575
3329014€5900 – €6200€825
4401018€6400 – €6725€880
5443019€7025 – €7200€1000
6512022€7625 – €8200€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Haarle tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haarle bedraagt 3210 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Haarle?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haarle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Haarle vergelijken? Geholpen door het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets het type huis. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Haarle.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hellendoorn.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haarle op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7448).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!