Zonnepanelen Daarlerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Daarlerveen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze website tref jij uitgebreide details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Daarlerveen!

zonnepanelen installateur 7687
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7687
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Daarlerveen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.hellendoorn.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hellendoorn. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Hellendoorn kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Daarlerveen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Daarlerveen kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5500), dan is jouw winst al €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,04 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 500.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Daarlerveen komen doorgaans uit tussen de €4500 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Daarlerveen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3400 – €4325€430
2286011€5025 – €5700€500
3355015€5925 – €6225€750
4399018€6425 – €6625€920
5464019€6975 – €7150€990
6497022€7700 – €8075€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Daarlerveen bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Daarlerveen is 3210 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Daarlerveen?

Tijdens de montage van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-daarlerveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Daarlerveen vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een professionele installateur in jouw streek. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Daarlerveen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hellendoorn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Daarlerveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7687).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!