Zonnepanelen Daarle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Daarle? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je praktische toelichtingen over zonnepanelen kopen in Daarle!

zonnepanelen installateur 7688
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7688
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Daarle mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.hellendoorn.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hellendoorn. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hellendoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Daarle
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Daarle zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5525), dan is jouw winst al €1160,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 700.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Daarle schommelen tussen de €5400 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €666 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Daarle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118708€3425 – €4500€400
2287013€5275 – €5675€675
3338016€5950 – €6025€850
4388018€6550 – €6750€910
5442019€7075 – €7150€980
6494022€7425 – €8175€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Daarle achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Daarle is 3210 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Veel investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Daarle?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-daarle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Daarle vergelijken? Via onze stappenplan zoek je in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in je postcoderoos. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Daarle.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hellendoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Daarle op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7688).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!