Zonnepanelen Oudenbosch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Oudenbosch? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Dankzij zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website lees jij samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oudenbosch!

zonnepanelen installateur 4731
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudenbosch april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.halderberge.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Halderberge. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Halderberge zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Oudenbosch
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oudenbosch kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5800), dan profiteer je al van een korting van €1218. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 500.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oudenbosch variëren tussen de €4000 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in circa 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (tarieven april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Oudenbosch kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119708€3575 – €4300€410
2285011€5075 – €5675€575
3322016€6050 – €6075€725
4400016€6500 – €6825€890
5466020€7075 – €7125€1020
6509023€7600 – €8100€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oudenbosch lees jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudenbosch bedraagt 3240 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Oudenbosch?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudenbosch

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Oudenbosch vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een uitstekende expert in jouw streek. Sommige specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de aard van de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Oudenbosch.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Halderberge.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudenbosch op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4730, 4731, 4751).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!